Århus Sangskriverværksted (ÅSV)

Jeg er en af grundlæggerne bag foreningen Århus Sangskriverværksted, der i 2023 markerer sit 25 års jubilæum. I de første foreningsår tegnede jeg foreningen som formand og var således med til, at tegne profilen op. Siden den lille kreds af sangskrivere kunne nøjes med at mødes i privat regi, har foreningen haft vokseværk med både internationalt netværk og samarbejde.

Men det er stadigvæk værkstedet, der er omdrejningspunktet for foreningens drift.
For det er ikke tilfældigt, at foreningens navn er Århus Sangskriverværksted. Værkstedsaftenerne er foreningens bankende hjerte: Det er her, nye medlemmer første gang møder ÅSV, og det er her, foreningens medlemmer hjælper hinanden til, at blive bedre sangskrivere igennem konstruktiv feedback på både tekst, musik og fremførsel.

Der er således tale om gensidig inspiration uden skelen til niveau. Sangskriverne respekterer hinandens forudsætninger. Den erfarne sangskriver får skrappere kritik end den uerfarne. På denne måde får sangskriverne en mere kvalificeret feedback, end de får fra familie og venner, og det øger også kvaliteten af sangskrivernes arbejde, at de tænker og taler kritisk om andres sangskrivning og de forskellige sangskrivertekniske teknikker, man kan anvende. Flere af foreningens tidligere og nuværende medlemmer, har da også gjort sig bemærket på den danske scene. Så der er rig mulighed for, at vokse i sin sangskrivning.

Men der er også mange andre aktiviteter i foreningen, som f.eks de årlige sommer- og vinterlejre, hvor det handler om at få skrevet en masse nye sange sammen med andre komponister og ikke mindst, det sociale samvær.

Og så er der koncerter, åben scene, awardshow og prisen Wanda, der er en guitar der årligt skifter hænder hos foreningens værdigt trængende medlemmer.
Og året sluttes af med julefrokost, hvor der er der hygges, spilles og snakkes på kryds og tværs.

Læs mere om foreningen her:
sang-skriver.dk
facebook.com/groups/aarhus.sangskriver